Training MIM II wordt als zeer leerzaam en toepasbaar ervaren

Onlangs heeft weer een groep deelnemers de MIM II training (leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening) met succes afgerond. Het gevarieerde MIM-traject ondersteunt (toekomstige) leidinggevenden in hun competentieontwikkeling. De thema’s ‘’eigenaarschap’’ en ‘’vakmanschap’’ op alle niveaus en commercial awareness zijn hierin leidend.

Positieve evaluatie

De deelnemers hebben de training als zeer positief geëvalueerd, waarbij de individuele leerdoelen zijn behaald. Zo antwoordt deelnemer Christian Weeda (Hofkens HIG) op de vraag welke aspecten van de cursus hij direct meeneemt in het werkveld: “Ik heb nu beter inzicht in hoe medewerkers naar een leidinggevende kijken en hoe je beter kunt communiceren om elkaar te begrijpen. Voor deze training was ik geneigd om alles continu uit te leggen aan medewerkers, maar nu laat ik ze veel meer hun eigen gang gaan.”

Ook over de trainingsopzet is Weeda erg te spreken; “Zowel de locatie en de trainer waren erg goed. Ik heb nog nooit een cursus gevolgd waar meteen al zo’n hechte groep ontstond. Dit komt ook door de trainingsopzet waarbij je veel samenwerkt.”

“Ik heb veel cursussen in mijn leven gevolgd, maar dit was toch wel een van de leerzaamste”

– Christian Weeda (Hofkens HIG)

 

Hechte groep

De trainer, Hans Bosman, was erg te spreken over de groep. “Deze groep gedroeg zich al vanaf de eerste sessie als een team, waarin openheid en vertrouwen een belangrijke rol speelden.”

Lees meer over MIM II

 

Andere artikelen

Interview: Risicomanagement vraagt om open gesprekken

Blijven investeren in opleiding