“De trainingen van VOMI Academie hebben een aantoonbaar, positieve invloed op ons rendement en groeipotentieel”

Directeur-eigenaar Daphne Holtappel van Conservator Group onderkent het belang van de permanente ontwikkeling van haar organisatie en medewerkers. Daarnaast overziet zij vanuit diverse bestuursfuncties ook de strategische ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.  Zij vertelt graag over haar ervaring met het trainingsaanbod van de VOMI Academie. “Het is prettig dat trainers ruime werkervaring hebben én weten hoe het er in de procesindustrie aan toe gaat”.

“Alle betrokkenen binnen grote projecten hebben de training Projectbeheersing PM III doorlopen en Conservator ervaart direct een enorme verbetering in groepsdynamiek en kostenbewustzijn”

Conservator Group biedt als dienstverlener oplossingen op het gebied van industriële reiniging en streeft naar een hoge waardering van haar klanten en werknemers. Veel werknemers in operationele functies binnen Conservator hebben praktische trainingen gevolgd, zoals VCA en verschillende chauffeursdiploma’s. “Als een werknemer vervolgens doorgroeit naar een leidinggevende positie, zoals voorman of projectleider, dan is het belangrijk dat hij ook zijn soft skills ontwikkelt”, aldus Daphne Holtappel, “Hoe ga je om met klanten? Hoe stuur je werknemers aan? Hoe ga je met moeilijke situaties om?” Daarnaast dienen leidinggevenden ook kostenbewuster op te treden. “Onze projecten hebben een prima doorlooptijd en ook de klanttevredenheid is hoog, maar het projectresultaat diende echt te verbeteren. We beseffen dat we veel vragen van onze mensen en dan moet je ook bereid zijn om te investeren in de ontwikkeling van hun kwaliteit”. Om die reden koos Conservator voor de training Projectbeheersing PM III van de VOMI Academie. De focus op kostenbewustzijn sprak Holtappel direct aan.

Alle betrokkenen binnen grote projecten hebben de training Projectbeheersing PM III doorlopen en Conservator ervaart direct een enorme verbetering in groepsdynamiek en kostenbewustzijn. De training wordt verzorgd door 3 docenten met een ruime praktijkervaring in de procesindustrie. Dat maakt hen tot inspirerende en geloofwaardige gesprekspartners voor de deelnemers. Andere opleiders schieten op dat vlak echt te kort, aldus Daphne Holtappel. “Onze medewerkers beschikken nu over meer instrumenten om projecten conform begroting af te ronden. Daarom kunnen we nu echt resultaatgerichte afspraken maken, met een duidelijke afstemming tussen de commerciële en uitvoerende afdelingen”. Conservator wil deze positieve ontwikkeling vasthouden en daarom plant men binnenkort een terugkombijeenkomst om ervaringen te delen en kwaliteit nog beter te borgen.

Ook de trainingen Sitemanagement en Leidinggeven van de VOMI Academie sluiten precies aan bij de stappen die Conservator haar leidinggevenden graag ziet maken. “Doordat zij bewuster in hun werk staan en daarover goed communiceren, krijgen wij als management meer inzicht in verbeterpunten van de organisatie. Hierdoor kan onze totale performance naar een hoger niveau getild worden ” zegt Daphne Holtappel. Zij is hier erg enthousiast over: “de trainingen van VOMI Academie hebben een aantoonbaar, positieve invloed op ons rendement en ons groeipotentieel”.