“Het MIM-traject leert je leidinggeven in 3 hapklare brokken” – Perry vd Berg

Perry van den Berg is Chef Werkplaats Prefabricatie bij Gouda Vuurvast Services. Hij heeft het hele MIM-traject voor leidinggeven in de industrie doorlopen, waardoor hij zich nu officieel ‘Manager in de industrie’ kan noemen.

In de werkplaats stuurt Perry zijn collega’s aan. Hij vertelt: “We maken vormstenen op maat die niet in de fabriek te produceren zijn. Ik controleer het werk op tijd en materialen. Daarnaast werk ik gewoon mee. Binnenkort neem ik ook de administratieve taken over. Ik doorloop het hele MIM-traject omdat in de drie trainingen alle onderdelen van het leidinggeven aan bod komen.”


Communiceren op de werkvloer
MIM I en II gaan over de communicatieve kanten van leidinggeven. Perry: “Deze trainingen hebben veel indruk op mij gemaakt. Op een heel praktische manier heb ik geleerd hoe je het beste communiceert op de werkvloer. Bijvoorbeeld: hoe formuleer je een antwoord op een lastige vraag? Want ‘ja maar is eigenlijk nee’. Ook begrijp ik door de trainingen het belang van goed luisteren. Ik breng dit nog dagelijks in de praktijk.”

MIM III gaat over de bedrijfskundige aspecten van het leidinggeven. Perry: “Ik verwacht dat MIM III heel anders gaat worden dan de eerste twee trainingen. Ik laat het op me af komen en ga er vol voor. Omdat ik de administratieve taken binnenkort overneem komt de training op een goed moment.


Praktijkgericht leren
De trainers van de VOMI Academie komen uit de praktijk. Perry vertelt: “Veel mensen in ons bedrijf kennen de trainer van MIM I. Tijdens de training merk je dat hij de branche écht kent. De praktijkvoorbeelden maken de theorie veel begrijpelijker. Zo zijn de opdrachten helemaal op de industrie gericht. In ons vak werken we met onze handen, dan werkt zo’n aanpak veel beter dan een cursus waar je de hele dag naar iemand moet luisteren.”


Collega’s onder elkaar
De VOMI Academie is van de branche, voor de branche. Perry: “In de trainingen zitten alleen collega’s uit de industrie. Dat is echt een meerwaarde, omdat je onder elkaar gewoon een stuk losser bent. Als ik een voorbeeld uit de praktijk geef, dan begrijpt iedereen het meteen. Daardoor deel je meer én ben je actiever met de training bezig. Om deze reden heb ik de training aangeraden aan collega’s.”


Ambities
Welke ambities heeft hij? Perry: “Het is mijn ambitie om van de afdeling een doorlopend succes te maken. Door de MIM-trainingen heb ik op een praktische manier geleerd hoe ik daar als beginnend leidinggevende vorm aan kan geven.”