Actemium en de VOMI Academie slaan de handen ineen en organiseren samen de Masterclass Optimalisatiemodel VOMI. 

Dit traject is tot stand gekomen in samenwerking met Michel Hamers, Business Unit Manager bij Actemium Major Projects. Hij volgde zelf de Masterclass en zag welke meerwaarde dit heeft en realiseert het nu als incompany training voor ruim 65 van zijn medewerkers, die verdeeld zijn over vijf groepen

Meer over deze case

Robin Schot: “De VOMI Academie is een meerwaarde voor mijn stijgende (leer)lijn binnen de industrie”

Robin Schot, Uitvoerder bij Mourik, volgde bij de VOMI Academie de training Sitemanagement. Daarvoor doorliep hij al de gehele VOMI-leerlijn ‘Leidinggeven in de Industrie (MIM)’ die een onderdeel vormt van de opleidingslijn die Mourik aanbiedt aan doorgroeiende leidinggevenden.

Meer over deze case

Bilfinger: ‘Voor efficiëntere HR(D)-processen is samen met de VOMI Academie een online tool ontwikkeld dat precies past bij ons bedrijf’

De oude, foutgevoelige en arbeidsintensieve HR(D)-processen van Bilfinger behoren definitief tot het verleden. De VOMI Academie heeft samen met het bedrijf een online tool op maat ontwikkeld, dat naadloos aansluit bij de eigen specifieke Nederlandse behoeften. De HR(D)-processen zijn nu efficiënter, er is een betere structuur en meer inzicht in de stand van zaken. Het is bovendien een proactieve tool voor de ontwikkeling en doorgroei van medewerkers.

Meer over deze case

Leidinggevende binnen SPIE Nederland aan het woord over de toegevoegde waarde van leren en ontwikkelen

Ronald van den Bergh, Manager NOC (Servicedesk) bij SPIE Nederland vertelt wat de toegevoegde waarde is voor het bedrijf als medewerkers een opleiding volgen. Eén van zijn medewerkers heeft de opleiding Werkvoorbereiding doorlopen bij de VOMI Academie en hij kijkt terug op een geslaagd traject.

Meer over deze case

Brand Energy & Infrastructure Services 

Drie talentvolle medewerkers van Brand Energy & Infrastructure Services  hebben deelgenomen aan een speciaal door de VOMI Academie en Brand ontwikkeld traineeship. Dit traineeship gaf de deelnemer de gelegenheid om zich zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Een traject op maat voor deze startende talenten!

Meer over deze case

Incompany Werkvoorbereiding ENGIE Infra & Mobility

Eind 2019 kwam de vraag of de VOMI Academie een incompany training Werkvoorbereiding wilde ontwikkelen voor ENGIE Infra & Mobility. Ewoud Bockweg is bij ENGIE verantwoordelijk voor Techniek & Werkvoorbereiding en wil met de training zijn afdeling verder professionaliseren en collega’s meer senioriteit bijbrengen.

Meer over deze case

Jan van Rhee en Frans de Boer – Croonwolter&dros 

LEESTIP! Jan van Rhee en Frans de Boer, respectievelijk Directeur Landelijke Projecten en Projectdirecteur van Croonwolter&dros, vertellen in Europoort Kringen over het belang van samenwerking binnen de branche.

Meer over deze case

Interview Dennis Zijlmans – Mourik Indusrty

LEESTIP!
Dennis Zijlmans, directeur ‘Projecten en turnarounds’ van Mourik Industry, over het belang van voortdurend blijven ontwikkelen en krachtig optreden als één bedrijf.

Meer over deze case

Interview Ivo van Vliet – ENGIE Services West Industrie

LEESTIP! Interview in Europoort Kringen met Ivo van Vliet van ENGIE Services West Industrie. Hij geeft zijn visie op de arbeidsmarkt en het opleiden, binden en boeien van het personeel.

Meer over deze case

Interview Dethlef Pieters en Patricia van Toor

80 leidinggevenden van Visser & Smit Hanab hebben begin dit jaar deelgenomen aan een inspirerende leiderschapsdag met als doel betere samenwerking. De verwachtingen waren hoog. De VOMI Academie stelde niet teleur.

Meer over deze case

Incompany voormannen Altrad Hertel

Bij Altrad Hertel hebben drie trainingsgroepen met voormannen (regio Noord, West en Zuid) de incompany training ‘Plannen en Leidinggeven’ afgerond.  Het traject richtte zich op interactie, begrip en de resultaten in de praktijk.

Meer over deze case

Incompany Werkvoorbereiding Bilfinger/STAR

In het najaar van 2018 is er een unieke samenwerking gestart tussen Bilfinger, STAR en de VOMI Academie. Negen talentvolle trainees zijn in een half jaar klaargestoomd tot werkvoorbereider in de industrie.

Meer over deze case

YIP Programma bij Visser & Smit Hanab

De VOMI Academie organiseert binnen Visser & Smit Hanab YIP-programma’s, die bedoeld zijn om jonge aankomend leidinggevenden op persoonlijk en professioneel vlak te begeleiden.

Meer over deze case

Incompany Werkvoorbereiding bij Stork

De VOMI Academie heeft voor Stork België en Nederland verschillende Werkvoorbereiding incompany trajecten ontwikkeld en uitgevoerd. In 2019 wordt hier vervolg aan gegeven.

Meer over deze case

“Vinden, binden en boeien van middenkader en vakmensen is de sleutel van ons succes!”

Ruud van Doorn vertelt over voormannen, behoud van vakspecialisten en zijn afscheid bij Bilfinger Industrial Services.

Lees het interview

“Traineeship jong talent schot in de roos”

COO van Bilfinger Rob Engelaar vertelt over de problemen op de arbeidsmarkt in de industrie en het traineeship voor jong talent dat in samenwerking met de VOMI Academie is uitgezet.

Interview

Leiderschapsdagen bij Visser & Smit Hanab

Op 7 januari heeft de VOMI Academie voor Visser & Smit Hanab, divisie Industrie, een leiderschapsdag georganiseerd en uitgevoerd voor 88 leidinggevenden.

Meer over deze case

Stephan Feddes (Verwater) over MIM I

Een van de functie-eisen die Verwater stelt voor meewerkend-voormannen is het afronden van de training Leidinggeven MIM I. Stephan deelt zijn ervaringen.

Lees het interview

Incompany Werkvoorbereiding bij STAR

Op 26 november hebben 11 mensen van STAR Group de Opleiding Werkvoorbereiding succesvol afgerond en het officiële VOMI Academie getuigschrift ontvangen!

Meer over deze case

Conservator zet VOMI Academie in

Daphne Holtappel vertelt over de inzet van de training Projectbeheersing PM III. “De trainingen hebben een aantoonbaar, positieve invloed op ons rendement”

Lees het interview

Opleiden met concrete meerwaarde

HR-Manager van Mourik Jolinda Wissink vertelt: De trainingen MIM I, II en III vormen een onderdeel van de opleidingslijn die Mourik aanbiedt aan doorgroeiende leidinggevenden”

Lees het interview

“Het MIM-traject leert je leidinggeven in 3 hapklare brokken”

Perry van den Berg, Chef Werkplaats Prefabricatie bij Gouda Vuurvast deelt zijn ervaringen met het MIM-traject.

Lees het interview

“Back to basics to understand the future”

VOMI Academie trainer Ben Houweling vertelt over de training Projectbeheersing PM III, waarvoor hij onder andere het programma ontwikkelde.

Lees het interview