
Jolinda Wissink (HR-manager, eindverantwoordelijk voor HR-zaken binnen de divisie Industrie) en Snjezana Adema (HR-assistent en opleidingscoördinator) van Mourik werken al vanaf de oprichting intensief samen met de VOMI Academie. Het 10-jarig bestaan van de VOMI Academie is dan ook een mooie aanleiding om met beide dames (die dit jaar ook 10 jaar samenwerken!) terug te blikken naar de beginperiode en vooruit te kijken naar de nabije toekomst.
Meepraten over opleidingsaanbod
Jolinda herinnert zich de eerste samenwerking met de VOMI Academie nog goed. Samen met branchegenoten zat zij in de opleidingscommissie die meedacht over het trainingsaanbod specifiek voor mensen in de industrie. In die tijd was er eigenlijk nog geen passend, branche specifiek aanbod en de vraag was eigenlijk: Wat zoeken we voor onze mensen? Belangrijk daarbij was passende casuïstiek die voor deelnemers herkenbaar is. Daar zit ook gelijk het verschil met andere opleiders, die vaak een meer generiek aanbod hebben. Voor Jolinda dus een uitstekende kans om mee te kunnen praten en daar zelf iets in te kunnen betekenen.
Samen op zoek naar het best passende opleidingstraject
Als beide dames terugkijken op de afgelopen 10 jaar ziet Snjezana een sterk gegroeide organisatie die zich dagelijks bezighoudt met opleiden. Jolinda beaamt dit: Niet alleen is de organisatie gegroeid in mankracht, ook het aantal trainingen groeide en zijn verder ontwikkeld! Deze groei heeft de VOMI Academie veel gebracht: verbeterde kwaliteit en continuïteit. Jolinda benoemt ook nog specifiek de deskundigheid op opleidingsgebied: ‘Samen met de VOMI Academie hebben we de PM-way ontwikkeld. Dit is een in company traject op het gebied van projecten en projectmanagement, gegoten in een praktische training voor onze medewerker. En dat is nou zo prettig aan de VOMI Academie: wanneer je een opleidingsvraag hebt denken ze actief met je mee en gaan samen met jou op zoek naar de mogelijkheden en oplossingen’.
Toekomstontwikkelingen
Kijkend naar de toekomst hoopt Jolinda dat de VOMI Academie een proactieve rol blijft spelen bij toekomstige ontwikkelingen. ‘Deze specialisatie blijft altijd nodig’. Daarnaast verwacht ze dat trainingen nog meer blended aangeboden zullen worden, met een combinatie van leervormen zoals online en klassikaal. Je thuis alvast inlezen in de lesstof zodat je tijdens een volgende bijeenkomst alvast goed beslagen ten ijs komt.
‘De VOMI Academie is een gespecialiseerd opleidingsbedrijf dat voor onze mensen een hele belangrijke toegevoegde waarde heeft in hun ontwikkeling’
Collegiaal gevoel
Tot slot de vraag: Waar denken jullie als eerste aan als je denkt aan de VOMI Academie. Als uit één mond komt het antwoord: ‘Eric van Sadelhoff’! Beide dames schieten in de lach. ‘En natuurlijk de andere collega’s’, voegt Snjezana toe. ‘Je denkt toch als eerste aan de mensen achter de organisatie. Aan het enthousiasme van het hele team. Vriendelijk en natuurlijk de manier waarop ze altijd met je meedenken. Ik kwam een keer bij de VOMI Academie op kantoor en viel met mijn neus in de boter: ik kon zo aanschuiven bij de kantoorlunch. Dat geeft de goede verstandhouding weer. Soort collega’s op afstand’.
De toegevoegde waarde van een branche specifieke opleider
Jolinda voegt toe: ‘Een gespecialiseerd opleidingsbedrijf dat voor onze mensen een hele belangrijke toegevoegde waarde heeft in hun ontwikkeling. Specialisatie is zó belangrijk voor de industrie. Samenwerking met bedrijven in de branche. Mensen uit de industrie komen elkaar tegen bij trainingen en leren van elkaar. Bij andere opleiders tref je geen vakgenoten. Bij de VOMI Academie herkennen deelnemers zich in de verhalen van anderen; ze hebben immers met dezelfde problematiek te dealen. En niet te vergeten: de publiciteit die gegeven wordt aan het behalen van een getuigschrift na afronding van een training. Hoe leuk is het dat deelnemers zichzelf met foto terug zien op LinkedIn?
‘Onze mensen herkennen zich in de verhalen van andere deelnemers; ze hebben immers met dezelfde problematiek te dealen’