Ruud van Doorn sluit zich aan als trainer bij de VOMI Academie

Ruud van Doorn, voorheen onder andere CEO bij Bilfinger Industrial Services, directeur bij Scaffolding Training Europe en nu Extern Deskundige Topkring bij Endenburg Elektrotechniek, sluit zich aan als trainer bij de VOMI Academie. Dit doet hij bij o.a. de trainingen Sitemanagement en TOP- Toepassing Optimalisatiemodel bij Projectuitvoering.

Wij gingen hierover met hem in gesprek!

“Mijn kennis overbrengen als trainer vind ik erg uitdagend en past nu goed bij mijn werksituatie. Het is fijn om mensen die in het begin of midden in hun carrière staan kennis bij te brengen”, vertelt van Doorn. “Jarenlang was ik actief in het veld van Industriële Dienstverlening. Als contractor, maar zeker ook met een scherp oog voor het belang van de opdrachtgever. Vaak op zoek naar het optimum waarin de beide partijen zich goed voelen. Niet altijd makkelijk, maar in mijn ogen wel noodzakelijk. Natuurlijk ken ik de problemen waar de deelnemers tegenaan lopen in de werkpraktijk. Dit geeft direct een vertrouwd gevoel, een klik, die het uitwisselen van ervaringen eenvoudig en waardevol maakt.”

Ervaring
Van Doorn neemt enorm veel kennis en ervaring met zich mee. Zo vertelt hij: “Kennis van zowel je eigen werkgever als van de opdrachtgever is essentieel. Het is belangrijk om te weten wat er speelt, wat de belangen zijn, wat zinvol is en dat je een helder beeld hebt van wat er nodig is voor de opdrachtgever, maar ook voor je eigen organisatie. Dat vormt de basis van waar je elkaar kunt vinden. De input voor een lange relatie die de o zo belangrijke continuïteit ten goede komt. En dat is niet altijd makkelijk. En er kan sprake zijn van tegenstrijdige belangen waar je niet zomaar uitkomt, en dat dán geldt; ‘We agree to disagree’. Realiseer je dan dat wederzijds begrip en respect van groot belang is.

Over het hoe, wat en wanneer ken ik het klappen van de zweep en die ervaring is leuk om te delen. Overigens heb ik ook de ervaring dat het mis kan gaan en dat blijft niet onbesproken tijdens de trainingsbijeekomsten. Daar kunnen de deelnemers weer van leren!”

Toekomstdroom als trainer
“Mijn ultieme droom als trainer is dat we de contractors met de asset owners samenbrengen in één training. Daar zou je naar mijn mening iedereen zoveel plezier mee doen. Als je die verschillende inzichten bij elkaar brengt, kunnen zij van en met elkaar leren én hierdoor in de praktijk tot een beter resultaat komen. Je hebt verschil in belang, en dat mag ook, maar het is natuurlijk het mooiste als je hier een gemene deler in kunt vinden waarin je het goed doet voor je eigen organisatie en goed doet voor je klant.”