Visser & Smit Hanab Leiderschapsdag | Praktijkcase

Op 7 januari heeft de VOMI Academie voor Visser & Smit Hanab, divisie Industrie, een leiderschapsdag georganiseerd en uitgevoerd voor 88 leidinggevenden.

Deze innovatieve dag sluit aan bij de ambities van Visser & Smit Hanab om continu te verbeteren, inspirerend leiderschap te tonen en open en eerlijk met elkaar te communiceren. De dag was positief en energierijk, dichtbij de praktijk en met veel beleving en actie.

Directeur Dethlef Pieters benoemde de gedeelde ambities. Hij vertelde dat, naast de resultaatgerichtheid en actiegerichtheid, iedereen zich open, eerlijk, constructief en kwetsbaar kan opstellen binnen Visser & Smit Hanab. Daarnaast zijn het tonen van betrokkenheid en het blijven leren noodzakelijk om leidend te zijn.

“Leiderschap is iets wat we met zijn allen doen” – Dethlef Pieters

Senior trainer Twan Paes maakte de mooie koppeling met de ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de voorbeelden uit de topsport. “De wereld is aan het veranderen en we kunnen niet blijven doen wat we altijd deden. Cruciaal is het elkaar begrijpen, verbindingen kunnen aangaan, goede teams kunnen samenstellen en ondersteuning voor de uitdagingen in het werk creëren”.

De leidinggevenden van Visser & Smit Hanab leerden de praktische stappen en dat er tijd nodig is om te reflecteren, om vervolgens te kunnen presteren en het gewenste leerklimaat te stimuleren.

“Wat is het in Visser & Smit Hanab dat het beste in mij naar boven haalt?”

Alle aanwezigen hebben daarna de ambities voor Visser & Smit Hanab persoonlijk uitgewerkt met stimulerende vragen als ‘’Wat is het in Visser & Smit Hanab dat het beste in mij naar boven haalt?’. Deze ambities lagen op één lijn, zoals het werken met de beste mensen, een vooruitstrevend leerbedrijf zijn, koploper zijn in veiligheid, de werkgever waar iedereen wil werken en ruimte voor innovatie en ontwikkeling.

Onder begeleiding van 8 trainers/acteurs oefenden de leidinggevenden met praktijksituaties. Binnen deze praktijksituaties ging het onder andere over hoe je oprechte verbinding kan aangaan, vanuit vertrouwen kan werken en positief invloed kan uitoefenen op anderen. Vanuit passie voor het bedrijf en collega’s bereikt Visser & Smit Hanab zo de resultaten.

De energie in de groep kwam weer volledig tot uiting door de motiverende en spectaculaire HAKA training aan het einde van de dag!