BLOG | Het recept voor de juiste blend

Voor de mensen die mij een beetje kennen, weet je dat je bij mij niet aan het juiste adres bent om te leren over recepten. Dus… wie ben ik om jullie hier meer over te willen vertellen? Maar, maak je geen zorgen, bij deze recepten weet ik juist heel goed wat ik doe😉. Want, wat is nou het recept voor de perfecte blend?

Blended learning, wat is dat eigenlijk?
Laat ik bij het begin beginnen. Want wat bedoelen we met het recept voor de perfecte blend? De naam verraadt het al een beetje natuurlijk, maar blended learning is een manier van leren die verschillende leervormen met elkaar combineert. Door het gebruik van een variatie aan leervormen bevorderen we beklijving van het geleerde bij de lerende en proberen we een optimaal leerresultaat te bevorderen.

Het is dus erg belangrijk dat je bijvoorbeeld een training of leertraject in de juiste blend probeert te gieten. Makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is dan die juiste blend?

Het ‘geheime’ recept
Een veelgebruikte metafoor voor de samenstelling van de perfecte blend is die van het koken van het perfecte recept. Er is zelfs een heel leerboek gewijd aan deze metafoor (Het Blended Learning Kookboek).

Een snufje online learning, een scheutje klassikaal leren en een theelepel social learning zijn potentiële ingrediënten die aan de basis kunnen staan van zo’n blended traject. Het louter combineren van leervormen en het bij elkaar gooien van deze ingrediënten, maakt echter nog geen recept voor een volwaardige blend. Blended learning is namelijk zoveel meer dan alleen het implementeren van verschillende leervormen in een traject.

Smaken verschillen
Wat ik zeg: bij een volwaardige blend komt er meer kijken dat het mixen van verschillende leervormen. Net als met koken, zijn er natuurlijk nog meer factoren dan enkel de ingrediënten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de doelgroep voor wie jij jouw gerecht aan het bereiden bent. Of de totale duur van het blended traject. Het secuur afwegen van onder andere deze factoren is ook van invloed op jouw ideale recept.

En al vind jij jouw gerecht uiteindelijk nog zo goed van smaak, onthoud goed dat smaken verschillen.

Samen de keuken in
Er bestaat geen universeel recept voor de perfecte blend. Elk leertraject vraagt weer om een andere blend, zodat er telkens optimale leerresultaten worden behaald. Het streven naar de juiste verhouding ingrediënten voor het creëren van de meest gevarieerde en gewilde recepten is een uitdaging, eentje waar we (en ikzelf) bij de VOMI Academie dagelijks mee van doen krijgen.

In dit geval kun je dus wel met mij de keuken in om op zoek te gaan naar het juiste recept😉.

// COUNT UP ANIMATIE