Over ons

Netwerkorganisatie

De industrie staat de komende jaren voor verschillende uitdagingen en de branche verandert continu. Het netwerk van de VOMI Academie staat continu met elkaar in verbinding om deze veranderingen voor te zijn en te sturen op de uitdagingen en behoeften in de industrie.

In het figuur zie je hoe de VOMI Academie is opgebouwd. Alle input voor het aanbod wordt met ons gedeeld via de Programmaraad, Visiegroep en trainers. Daarnaast werken we ook met een vast team van L&D specialisten, front- en backoffice medewerkers, opleidingsmarketeers en een flexibele studentenpoule. 

Wat we doen

Samen met ons netwerk zijn wij de VOMI Academie en daarmee jouw partner in leren. Bij ons ben je aan het juiste adres voor zowel branchespecifieke trainingen als voor ondersteuning bij het zoeken naar passende leeroplossingen.

Wij houden ons dagelijks bezig met het bevorderen van soft skills, vaardigheden, attitude en vakkennis in de industrie, waarin het reguliere onderwijs niet voorziet. De trainingen en opleidingen zijn ontwikkeld samen met de VOMI lidbedrijven, waardoor het aanbod naadloos aansluit op de specifieke uitdagingen en behoeften in de sector. In de groepen zitten allerlei vakmensen van verschillende bedrijven in de industrie. Naast leren van een trainer met vakkennis, leren de deelnemers dus ook veel van elkaars praktijkvoorbeelden.

Van én voor de industrie

Het is onze ambitie om bedrijven in de industrie te ondersteunen en voor te bereiden op de toekomst

Achtergrond en historie

De VOMI Academie heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de (officiële) oprichting in 2012. Sindsdien heeft de academie zich ontwikkeld tot een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de industrie.

De aanleiding voor de oprichting van de VOMI Academie was een fundamentele verschuiving van opleidingsbehoeften in de industrie. Door toenemende complexiteit en het meer integraal uitbesteden van werkzaamheden, ontstond er meer behoefte aan leidinggevende vaardigheden en andere soft skills. De vraag groeide, maar het aanbod dat specifiek toegespitst was op de industrie was schaars. En daar ligt precies de kracht van de VOMI Academie: branche specifieke trainingen – ontwikkeld samen met VOMI-leden – die naadloos aansluiten op de specifieke uitdagingen en behoeften in de sector.

Team en netwerk

Klik op de tabbladen om meer te zien. Wil jij meedenken en meepraten over vraagstukken die spelen in de branche? Dat kan! Wij vinden het belangrijk om met onze leden te brainstormen over de uitdagingen waar de branche dagelijks mee te maken heeft.

Denise Mulling

HRD Business partner

Elsbeth Verveld

Learning Services Coördinator

Jasper Scherpenborg

Directeur

Eva Dortmans

Opleidingsmarketeer

Mark Ammerdorffer

Directeur

Gerrit Woerts

Leren en strategie

Lars de Beijer

Learning & Development

Tom van Sadelhoff

Financiën en bedrijfsvoering

Maarten Holtackers

Learning Services Coördinator

Lauren van der Wolf

Marketing & Communicatie

Lieke Thuring

Learning & Development

Julian Droog

Tekst en storytelling

Pieter Werner

HRD Business partner

Ron van den Berk

Leertechnologie specialist

Charlotte Schoemaker

Leren en strategie

Rick Joosten

Security en ICT

Hanneke Lieftink

Learning Services Coördinator 

Jasper Jakobs

Security en ICT

Joost Berkers

Learning Services Coördinator 

Wij werken samen met een vaste groep trainers met veel ervaring in de industrie. Daarnaast bevat ons netwerk ook een flexibele kring met trainers die gespecialiseerd zijn in bepaalde niches van de industrie. 

John van Brecht

Peter Wijnveldt

Lizzy Anthonio

Huib Willers

Christiaan Knopper

Arie van Vliet

René Alders

Richard Fiddelaar

Nienke Dikmans

René van Leeuwen

Hans Bosman

Thierry Patje

Art van Tienhoven

John Elschot

Warner Rosenboom

Jacques Slingerland

Ben Houweling

Wij vinden het heel belangrijk dat onze leden meepraten- en denken over zaken die spelen in de industrie en over de VOMI Academie. Dit doen wij onder andere met onze Visie Groep, die bestaat uit managers en directieleden van lidbedrijven.

Harnold Braam

Stork

Rob Engelaar

Bilfinger Industrial Services

Marloes Oude Breuil

Verwater

Toine Roks

Spie

Ruud Schenk

Equans

Aldo Krijgsman

Mourik

Marco de Bat

TMS

Onze programmaraad bestaat uit HR(D) vertegenwoordigers van verschillende VOMI lidbedrijven. Zij denken actief mee over de inhoud van trainingen, ontwikkeling van nieuwe leeractiviteiten en ontwikkelingen in de branche. Op deze manier bepalen we als VOMI Academie dus samen met de lidbedrijven hoe het aanbod eruit ziet en wordt er ook gesproken over incompany trajecten, blended leren, de inzet van e-learning en andere algemene ontwikkelingen. De Programmaraad komt twee keer per jaar bij elkaar op locatie bij één van de leden.

Patricia van Holst

Actemium

Snjezana Adema

Mourik

Karin Crince

Syndus

Anita Peters

Versteden

Hans van Loon

SPIE

Jelle Mooy van Toledo

Bilfinger Industrial Services

Robbin van Ardenne

TMS

Imen Wong

Brand

Nathasja Mastenbroek

Verwater

Jari van Helvoort

Hofkens Hig

Wil jij meedenken over leren en ontwikkelen binnen de industrie en ons voeden met de uitdagingen en behoeftes binnen de industrie? Neem contact met ons op via 026 202 05 02.

Opleidingsadvies op maat