BLOG | De macro impact van de microlearning

Wie had dat gedacht: zoiets kleins en toch zo’n grote impact. Verrassend genoeg heb ik het niet over deze blog😉, maar heb ik het natuurlijk over de microlearning. Een leervorm die anno 2022 niet meer weg te denken valt. Oók niet, of beter gezegd ook zeker niet, binnen de (proces)industrie.Dus… microlearning. Wat is dat eigenlijk en hoe werkt zoiets? Tijd voor een microcursus microlearning!

Wat is dat nou een microlearning?
Een microlearning is een kort digitaal leermoment van maximaal 10 minuten. Dit digitale leermoment is niet alleen kort, maar ook nog eens in een aantrekkelijke leervorm gegoten, denk bijvoorbeeld aan een video, game of quiz.

Waarom microlearning?
Naast dat een microlearning een attractieve manier van leren is, ben je er ook nauwelijks tijd mee kwijt. Bovendien valt deze tijd flexibel in te delen door te leren wanneer dit het beste uitkomt én dat ook nog eens op alle mogelijk denkbare devices en locaties.

Gaan jouw medewerkers aan de slag met nieuwe machines? Laat ze hier ter plekke op hun mobiel mee kennismaken door het maken van een microlearning om vervolgens deze kennis direct toe te passen in de praktijk!

Een efficiënte, aantrekkelijke en flexibele manier van leren die continu en permanent leren binnen organisaties stimuleert. Wie wil dat nou niet?

Microlearning binnen de (proces)industrie
Nou.. niemand dus! Want ook binnen de (proces)industrie zijn microlearnings straks niet meer weg te denken.  Daarom hebben de VOMI Academie & ITanks de handen ineen geslagen en een nieuwe, efficiënte leeroplossing ontwikkeld: SparkedOn.
Een tool met meer dan 100 microlearnings speciaal ontwikkeld voor én door de industrie!

Toegankelijkheid
‘Microlearning’, ‘device’… ik hoor je denken: ‘hebben we het hier wel over een leervorm die toegankelijk is voor iedereen binnen mijn organisatie?’

No worries! Deze leervorm is niet alleen geschikt voor de zogeheten generatie Z. De app van SparkedOn is heel gebruiksvriendelijk en de microlearnings zijn laagdrempelig. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen!

Kind kan de was doen, of eigenlijk in dit geval kan dus generatie Y of X de was doen😉.

En andere leervormen dan?
Maar, hoe nu dan verder? Is het “Hallo microlearning, dag andere leervormen”? Natuurlijk niet! De microlearnings zijn complementair aan bijvoorbeeld het klassikale leren en leren in de (werk)praktijk. Een waardevolle, digitale aanvulling op maat, al zeg ik het zelf.

Voel jij die Spark al? Ik zei het toch… macro impact zo’n microlearning. Of was het misschien toch de blog? Welke het dan ook is, ik vertel je graag meer om deze Spark verder te doen oplaaien. 

Bekijk hier de infographic voor meer informatie over microlearnings
// COUNT UP ANIMATIE