“De trainers uit de praktijk zijn echt een pluspunt” – Turhan Can van Bilfinger deelt zijn ervaringen

‘Zoek je een training die goed aansluit bij onze werkpraktijk? Dan moet je bij de VOMI Academie zijn!’ Dit zijn de woorden van Turhan Can, uitvoerder bij Bilfinger Industrial Services. Turhan startte in het voorjaar van 2020 met MIM II en heeft vervolgens ook nog MIM III en onlangs Sitemanagement gedaan. Een bewuste keuze? ‘Jazeker, Bilfinger is immers altijd nauw betrokken bij de VOMI Academie, dus dit was een hele logische keuze! Eigenlijk gaan alle uitvoerders, assistent projectleiders etc. van Bilfinger wel naar de VOMI Academie. Daar bestaat geen twijfel over!’ Cases en rollenspellen sluiten perfect aan bij de werkpraktijk ‘Toen ik net in dienst was bij Bilfinger ben ik begonnen met MIM II; leidinggeven aan teams. Hoe ga je om met je team en met name: hoe communiceer je met je mensen? Welke communicatiestijlen zijn er? Wat je in de praktijk meemaakt wordt tijdens de training onderbouwd met theorie. Ik voelde me daar enorm door gesterkt. En de cases en rollenspellen sluiten echt perfect aan bij de dagelijkse praktijk. En niet te vergeten de verhalen van vakgenoten waar je ook veel van opsteekt. Na MIM II ben ik eigenlijk gelijk verder gegaan met MIM III. Een stapje verder en ook weer een training die helemaal aansluit bij mijn dagelijks werk. Bij MIM III kijk je verder dan je team. Je kijkt meer naar wat voor de organisatie belangrijk is en met welke bedrijfskundige aspecten jij als leidinggevende te maken kunt krijgen. Onlangs heb ik Sitemanagement afgerond. Wat voor mij een echte eye-opener was? Delegeren kun je leren! Delegeren zit niet in mij maar ik heb geleerd dat ik niet alles zelf moet en kan doen. Dit kwam bij zowel MIM II als Sitemanagement naar voren. En ik weet nu dat ik inderdaad niet alles zelf kan doen! Bij Sitemanagement zijn we ook dieper ingegaan op onderhandelen door middel van een rollenspel waarvan het leek dat het speciaal voor mij geschreven was. 100%, echt geweldig! Ook leuk om een sessie ‘contractmanagement’ te krijgen van de oud CEO van Bilfinger, Ruud van Doorn. Hij heeft natuurlijk veel praktijkervaring en kon precies vertellen waar je op moet letten bij contractonderhandelingen. Normaliter heb je daar als uitvoerder niet veel mee te maken, dus ik vind het erg interessant om daar meer van te weten!’ Op de vraag waar Turhan naartoe wil antwoordt hij stellig: ‘Ik zou graag door willen groeien en die intentie is er zeker ook vanuit Bilfinger. De trainingen die ik gevolgd heb zullen daar zeker aan bijdragen. Ik heb nu veel theoretische kennis op verschillende vlakken; ik voel me daar zelfverzekerder door. Ik ben blij dat Bilfinger me deze kans heeft gegeven’. Lachend voegt hij eraan toe: ‘Ik denk wel dat ze wat in me zien’. Leren met branche- en vakgenoten ‘Bij de VOMI Academie volg je trainingen met mensen uit de branche, heel leerzaam. Onze processen zijn ongeveer wel gelijk, maar met name de praktijkvoorbeelden van anderen vond ik erg interessant. En ik heb het al eerder gezegd, maar de cases en rollenspellen sluiten naadloos aan op de praktijk!’ Op de vraag of hij nog suggesties heeft voor de VOMI Academie zegt Turhan: ‘Nee, eigenlijk niet. Maar dat kan ook bijna niet anders omdat VOMI leden zelf mogen meedenken over het inrichten van trainingen. En de trainers uit de praktijk zijn ook een pluspunt, zij maken het verhaal compleet. Ik zeg dit niet om te slijmen, het is gewoon zo!’
// COUNT UP ANIMATIE