Incompany training voor Buchen Industrial Services

U vraagt, wij draaien!

Anderhalve week geleden kregen wij een telefoontje van Natalina, opleidingsplanner bij Buchen Industrial Services: “volgende week wil ik een aantal medewerkers incomany de training Leidinggeven aan kleine groepen – MIM I laten volgen. Kunnen we dit op zo’n korte termijn realiseren?”  

Snel handelen
“Buchen Industrial Services behoort tot essentiële dienstverleners. Reactoren kunnen we natuurlijk niet zomaar uitzetten, zonder dit alles kun je geen enkel product omzetten in wat anders”, vertelt Natalina. “En als er over drie weken een stop gepland staat kan dat ook nog eens uitlopen. Daarom weet ik nooit wanneer ik een opleiding kan inplannen voor medewerkers. Toevallig wist ik dat er nu een korte onderbreking zou zijn, een paar dagen geen werkzaamheden, waardoor dit een perfect moment is om een training te gaan volgen. Maar ja, dan moet de opleider wel net tijd hebben.”

Wij als VOMI Academie snappen als geen ander wat er speelt in de industrie en dat er soms snel gehandeld moet worden. Dus: planning erbij, trainers bellen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Binnen een uur was de trainer gevonden en werd de planning voorgelegd aan Natalina.

Natalina vertelt hierover:
“De organisatie en de communicatie met de VOMI Academie vond ik helemaal TOP! Er werd snel gehandeld en het is fijn dat er begrip is hoe het bij ons gaat. Ook zijn er binnen deze anderhalve week nog dingen veranderd, zoals de data en groepssamenstelling. Het is geweldig dat een opleider met je meedenkt en flexibel is.”

Waarom MIM I?
En waarom is deze training nou zo belangrijk om te volgen? Natalina zegt: “We hebben eigen personeel, uitzendkrachten, personeel van zustermaatschappijen en medewerkers met verschillende culturen (anderstaligen). Tijdens een project wordt er van hen gevraagd samen te werken en dit kan soms lastig zijn in de communicatie. Dit kan de veiligheid in gevaar brengen en veiligheid is onze hoogte prioriteit. Ik hoop dat onze medewerkers hetgeen waar ze tegenaanlopen op tafel kunnen gooien bij de training en handvatten aangereikt krijgen die ze in de werkpraktijk kunnen gebruiken.”